Autodemontage - VanGilsAutomotive

Van Gils Automotive. Kwaliteit waardoor je rijdt.

Onze belofte is simpel: wij bieden de juiste kwaliteit waardoor je weer fijn rijdt. Dit betekent de beste service in een zoektocht naar de juiste kwaliteitsonderdelen voor de auto. Wij zijn pas tevreden als jij tevreden bent!

Het familiebedrijf Van Gils Automotive is gevestigd in Nootdorp en al 45 jaar een bekend begrip als het gaat om de verkoop van gebruikte auto-onderdelen. Als autodemontagebedrijf van voertuigen is onze belangrijkste pijler het verantwoord demonteren van jonge schadeauto’s en het verkopen van deze onderdelen. Als professionele speler leveren we zowel nationaal als internationaal aan garagisten, schadeherstelbedrijven, overheidsinstellingen, dealers en particulieren. Zowel het plaatwerk als technische en elektrische onderdelen van auto’s verkeren in goede staat en kunnen prima worden hergebruikt. Wij zijn van mening dat onderdelen van demontageauto’s een tweede leven waard zijn. Daarnaast ben je goedkoper uit en levert het een enorme CO2-besparing op.

 

Circulaire bedrijfsvoering

Bij van Gils Automotive doen wij alles vanuit een milieuvriendelijke gedachte. Duurzaamheid staat bij ons hoog in het vaandel en met een enorm uitgebreid assortiment gebruikte auto-onderdelen hanteren wij een circulaire bedrijfsvoering. Het is bekend dat fossiele brandstoffen en grondstoffen schaarser worden, terwijl de vraag naar productiegoederen toeneemt door de groeiende wereldbevolking en welvaart. Door het hergebruik van onderdelen worden er geen nieuwe grondstoffen gebruikt en gaat er op die manier minder energie verloren. Wat prima aansluit bij Nederland Circulair 2050.

 

Sociaal en erkend leerbedrijf

Dat duurzaamheid in onze genen zit, mag duidelijk zijn. Daarnaast geloven wij in eerlijke kansen voor iedereen. Dat betekent dat wij mensen met een kwetsbare positie op de arbeidsmarkt een kans bieden om hier te komen werken en leren. Zij krijgen bij Van Gils Automotive de kans op zelfontplooiing in een prettige werkomgeving. Om dit te bewerkstelligen werken wij samen met omliggende gemeenten. Na het leertraject stroomt maar liefst 90 procent uit naar een betaalde functie.

 

CO2-besparing en kostenbesparing

Tijdens onze deelname aan de Circulair Economy Challenge kwam dan ook naar voren dat het hanteren van gebruikte onderdelen een CO2-besparing oplevert. Een motorblok is al snel goed voor 84 procent CO2-besparing. Een versnellingsbak 83 procent en een aandrijfas, motorkap of portier zelfs 86 procent. Dus waarom zou je iets nieuws produceren wat er al is?

Voor demontage koopt Van Gils Automotive schadeauto’s, handelauto’s en sloopauto’s op. In 2018 hebben we samen met onze ketenpartner Auto Recycling Nederland 98 procent van deze auto’s hergebruikt en gerecycled. Door op deze manier gebruik te maken van producthergebruik van onderdelen - voor de reparatie van voertuigen - en materiaalrecycling voor de restmaterialen dragen we samen bij aan de circulaire economie. Daarnaast levert het een aanzienlijke kostenbesparing op. Het verschil tussen gebruikte en nieuwe onderdelen kan oplopen tot een prijsverschil van 60 procent. Voor de duidelijkheid: het betreft hier onderdelen met een jaar garantie.

 

Uitgebreid assortiment van alle merken

Met een uitgebreid assortiment van meer dan 100.000 gebruikte onderdelen spelen wij in op de toename van hergebruik binnen de Automotive branche. Van Gils Automotive biedt een uitgebreid assortiment van alle automerken uit verschillende bouwjaren. Maar als belangrijke speler in het hergebruik van auto-onderdelen onderscheiden wij ons van andere demontagebedrijven door ons voornamelijk te focussen op originele, gebruikte, kwalitatieve onderdelen van alle merken auto’s - tussen 0 - 5 jaar.

Wij merken dat het kiezen voor gebruikte auto-onderdelen toch nog wat verandering van de mindset vraagt. Het is een stukje bewustwording waar wij ons hard voor willen maken. Kies eerst voor gebruikt en als dit niet voorradig is, ga dan pas voor een nieuw onderdeel. Tweedehands onderdelen zijn bij Van Gils per definitie goed.

 

Voorbeeld:

Een auto uit 2017 heeft schade aan een portier. Waarom een nieuw - en vooral duurder - onderdeel kopen, als het ook voor minder kan? Een auto van twee jaar oud heeft niet per se een gloednieuw onderdeel uit de fabriek nodig. Het voertuig is immers twee jaar oud dus een gebruikte deur van één jaar oud is al veel nieuwer dan de rest van het voertuig. Wat wij hiermee willen zeggen is: de gebruikte onderdelen die wij leveren, zijn vaak jonger dan de auto zelf is! Daarnaast bieden wij altijd een jaar garantie op het gekochte onderdeel.

 

“Samenwerken met Van Gils Automotive betekent besparing van CO2 en goed voor de portemonnee!”

~ Sacha van Gils

live chat
TEST MODE